Groep 3a

SCHOOLREISJE !!!!!!!!!!!!!!!! op 31 augustus 2004

Juf Marloes vroeg mij maandag om wat dingen op te schrijven die ik samen met de kinderen zou gaan meemaken tijdens het schoolreisje.

Nou, het begon maandagavond al voor het slapen gaan?..

Welke kleren doe ik aan? Moet dat?.... een regenjas?, hoeveel pakjes drinken? Én?.heb ik wel genoeg snoepjes bij me?

Dinsdagochtend vroeg op en bij het naar buiten kijken werd ik eerlijk gezegd niet vrolijk. Het stortte van de lucht! Inderdaad de regenjassen gingen aan. Vol goede moed gingen we naar school, want laten we eerlijk zijn de kinderen hebben van de regen veel minder last dan wij! Schoolreisje is schoolreisje met of zónder regen.

In de klas de juiste groepjes bij de juiste ouders én op naar de bussen!

Bus 5 moesten we zoeken, dat ging perfect. Iedereen op de stoel, riemen vast, daar gingen we!

Zwaaien, zwaaien en nog eens zwaaien, de ouders, broers, zussen, opa?s en oma?s stonden er natuurlijk niet voor niets. Nog geen twee tellen weg en daar gingen de eerste snoepzakken open. Ongelooflijk, volgens mij wordt het steeds gekker! Wat een grote zakken. Het hoort natuurlijk wel bij een schoolreisje maar op een gegeven moment zei ik toch maar dat ze even moesten stoppen met snoepen, omdat ze anders misschien pijn in hun buik zouden krijgen. Gelukkig hebben we de ?spuugzakjes? niet hoeven te gebruiken!

De reis verliep vlot, en bij de dierentuin aangekomen kregen we hele mooie tijgerpetten. (helaas waren ze van papier en met die regen was dat niet zo´n succes). Gelukkig hield het snel op met regenen, en na een plaspauze gingen we op weg. Bij de slangen aangekomen bleek dat we net op tijd waren, ze gingen nl. eten. Muizen (ik vond ze wel een beetje klein om een ?muis? te zijn) stonden er op het menu. De kinderen hadden daar gemengde gevoelens over. De één vond het prachtig, de ander had zoiets van ?..gaan we nu ergens anders heen? Bij de apen was het één groot feest, er zat een aap, helemaal op zijn gemak, met zijn benen wijd, héérlijk te plassen. En dat duurde en duurde?dat is wel een héle grote plas zèg!! De kinderen lagen helemaal dubbel van het lachen.

Op een gegeven moment waren we een kind kwijt, het duurde gelukkig niet zo heel lang en na een ? stevig woordje praten? gingen we weer verder. Je moet ogen en oren van voren én van achteren hebben, maar goed daarom gaan wij als ouder natuurlijk ook mee!

Wat me ook opviel is het enthousiasme van de kinderen. Moeder van ?.kijk hier eens, hebben we heel wat keertjes gehoord.

De lunch was natuurlijk ook geweldig. Patat met sinas of échte cola! Even spelen in de speeltuin, een plaspauze, én op naar de zeeleeuwenshow.

Geweldig was dat. Je zou als kind maar een echte kus krijgen van een zeeleeuw! Het mooiste was natuurlijk dat de zeeleeuwen alles en iedereen op de eerste rij nat maakten. Wél een beetje een korte show was het commentaar.

Daarna volgden de ijsbeer, de tijgers, ó ja ook nog een blauwe kikker (kikkers zijn toch groen?). Natuurlijk zijn wij ook in het berenbos geweest, wel een beetje eng maar ze kunnen niet bij je komen toch? Het waren echt de beren van ZOOP!!!!!!!!

Kwart over twee was het  al dus snel een lekker ijsje halen én natuurlijk als verassing een mooie sleutelhanger. Teleurgesteld dat we niet in het treintje waren geweest gingen we op weg naar de bussen. Hebben jullie het leuk gehad? vroegen wij. Een volmondig JA was het antwoord. Wat wil je nog meer?! Bijna bij school aangekomen het al oude ritueel (maar het blijft leuk) onder de stoelen duiken zodat iedereen denkt dat er een ?lege? bus aankomt. GEWELDIG! Alle kinderen moe maar (volgens mij voldaan) afgeleverd bij de ouders én op naar huis. Ik moet eerlijk toegeven het was heel leuk maar ook ik was blij weer thuis te zijn!!

Volgend jaar weer misschien???

Een ?schoolreisje-oppasmoeder?

Groep 3a en 3b

28 mei 2004: verjaardag van juf Anita en Ilse

geschreven en gefotografeerd door Laura en Martje van groep 8

Het was mooi weer dus de wigwams stonden buiten. Want in groep 3 was een Indianenfeest georganiseerd voor de jarige juffen en de kinderen. Er was een speurtocht, er waren kleurplaten, de kinderen maakten een hoofdtooi met veren en werden geschminkt. Het was een prachtige dag!

Groepen 3a en 3b vierden ook Carnaval! Zie het fotoalbum van groepen 3

Voor een grotere foto: erop dubbelklikken.