Brede School op de Pionier!

Brede School cursussen

In het volgende schooljaar (2004-2005) zal vanuit de Brede School weer een aantal leuke cursussen georganiseerd gaan worden.

Tekenen en aikido staan nogmaals op het programma, maar dan voor de kinderen uit de jongere groepen.

Wat dachten jullie verder van muziek, een koortje of een musical of creatief bezig zijn en leuke dingen maken.

Voor de oudste groepen hebben we na de herfstvakantie een hele leuke techniekcursus. Over al deze cursussen (wanneer, waar en voor wie) zullen jullie te zijner tijd meer horen, maar sowieso gaat er na de grote vakantie een cursus schaken beginnen voor groep 4, 5 en 6 waar je nu hieronder al vast wat over kunt lezen.

We wensen jullie een prettige vakantie.

Barbara Heuvelmans

Kees van de Water

Beste leerlingen en ouders,

Heb je zin om te leren schaken?? Dat kan!!

Wij geven volgend schooljaar, na schooltijd, schaaklessen.

Ben je tussen de 8 en 10 jaar, en kan je nog niet schaken, doe dan mee!!

Het zijn 10 lessen waarin je de basis van het schaken leert. Ne de les is er een competitie, om de geleerde stof toe te passen.

De precieze data zijn nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Monika & Tom Niesert

Brede school gaat van start met eerste cursus!

Donderdag 18 maart gaat de cursus - Tekenen langs de regenboog -  van start. Déze cursus duurt 10 weken en is bedoeld voor de groepen 5, 6 en 7.

Posters over de cursus én inschrijfformulieren hangen deze week op goed zichtbare plaatsen in de school. De kinderen kunnen zo'n formulier meenemen naar huis om het in te (laten) vullen.  Ze kunnen weer ingeleverd worden in de witte brievenbus in de hal. Let op: er kunnen maar 20 kinderen meedoen, dus vol is vol!

Hoe weet je of je kind mee kan doen aan deze cursus?: een dag na de uiterste inleverdatum hangt er inde aula een deelnemerslijst. Kinderen die er niet op staan komen op een wachtlijst.

Wij wensen de kinderen veel plezier met deze cursus.

Barbara Heuvelmans

Kees van de Water

Leuke dingen doen na schooltijd?!

Twee weken na de voorjaarsvakantie gaan er op de Pionier leuke dingen gebeuren ná schooltijd. Nú is dat alleen nog maar tíjdens schooltijd....

Wat gaat er gebeuren: de Pionier doet mee met het Brede School project. Wat is dat dan: er worden na schooltijd dingen gedaan die leuk zijn voor de kinderen om te doen én waar je ook nog wat mee leert. Dat kan van alles zijn: Tekenen met Tonny, Musical maken met Marjan, Websites bouwen met Hans, Monika, Kees of Daphne en nog veel meer!

Dus kijk elke dag goed op Internet of er al iets in de Schoolkrant staat, of in de Nieuwsbrief.

Maar als er zulke leuke dingen gebeuren, dan horen we dat toch ook wel op school? Natuurlijk, zo gauw als we weten welke dingen we precies gaan doen (en dat is meteen na de voorjaarsvakantie), dan hangen we grote vellen papier aan de muur waar op staat wat er allemaal gaat gebeuren, en hoe je je daarvoor kunt inschrijven en wat het kost. Wattuh?! Moet je ervoor betalen? Nee joh, jij niet. Alleen je ouders. Dat komt omdat er mensen zijn die veel tijd in deze dingen ("activiteiten") gaan steken, en daar ook kosten voor gaan maken, en het kost ook geld om de verwarming en de lampen van de school langer te laten branden. Dus kosten deze activiteiten een bescheiden bedrag.

Hoe ziet dat er dan uit: de bedoeling is dat we ongeveer twee weken na de voorjaarsvakantie beginnen. Dat is na school van half vier tot 5 uur, en op woensdag van één uur 's middags tot half drie. Op welke dagen het precies is en wat we precies gaan doen, hoor je dus meteen na de voorjaarsvakantie. Dan schrijven we in de nieuwsbrief en de schoolkrant en op grote vellen wat we gaan doen, hoe en waar je je kunt inschrijven en wat het kost. Dus vertel maar tegen je ouders wat er gaat gebeuren, dan weten zij het tenminste ook.

Als je nog meer wilt weten, kun je bellen naar Kees van de Water (55 65 87, 's avonds) of Barbara Heuvelmans (57 42 49). Wij zijn projectleider van het Brede Schoolproject, wij moeten dus deze dingen voor jullie regelen.