Leuke dingen

Links van de redactie

Waar surfen wij graag heen?
Laura uit groep 8 bezoekt graag de website Kidsplanet, met nieuws uit de Kidsweek, wedstrijden en een poll. Ook Funnygames vindt ze erg leuk.
Voor moppern gaat Chris (groep 7) naar Surfkids en informatie over dieren vindt hij op Kids for animals.
Simon (groep 8) vindt deze sites een aanrader: Linktips en spelletjes (met weinig pop-ups).
Daphne kiest lettertypes voor op de pc op Dafont.
Kees gaat liever naar cd-winkels als Plato en Fame.
 
 

Deze recensie schreven Laura (groep 8) en Thomas (groep 6) voor het tijdschrift Vives!

 
sims abracadabra

doelgroep: 7+

uitgever: EAGames

prijs: € 29,99

 

Volgens Kidsweek is het een van de leukste games van 2003: Sims Acadabra. Met deze nieuwste uitbreiding kunnen de Sims leren toveren! Voor wie het niet weet: de Sims is een volk waarbij de speler het leven van de personen bestuurt. Ze hebben eigenschappen (een humeur, persoonlijkheid, interesses, beroep) en door die te veranderen kun je hun leven bepalen. Hoe meer je ermee speelt, hoe moeilijker het spel wordt. Afgelopen is het nooit en winnen kun je niet.

Het doel van Abracadabra is om een zo goed mogelijke tovenaar of heks te worden. Dat doe je door de Sims spreuken te laten ontdekken en amuletten te laten maken. Daarvoor hebben ze ingrediënten nodig, die ze zelf kunnen maken: gouddraad spinnen, honing en bijenwas maken, boter karnen of druiven en vlierbessen verbouwen. In de nieuwe locatie Magie-Stad kunnen ze ook ingrediënten kopen. Magiemunten verdien je met het geven van voorstellingen op het goochelpodium, door te winnen met duelleren of door slangen te bezweren. Je kunt er ook zelfgemaakte ingrediënten verkopen. Er zijn in Magie-Stad leuke uitdagingen als de Geestige Grafsteenpuzzel en de Paddestoelenrace en attracties als een achtbaan.

Het boekje geeft veel duidelijke uitleg. De 175 nieuwe voorwerpen (waaronder drie soorten draakjes als huisdier) zijn geestig en origineel. De uitbreiding krijgt een 9 voor amusement!

 

surf-tip: www.thesims.eagames.nl

Moppen

Huiswerk

Jantje zat in de klas en vroeg aan de meester: "Meester, word je gestraft voor iets dat je niet gedaan hebt?" Waarop de meester antwoordde: "Natuurlijk niet Jantje, als je niets gedaan hebt, waarom zou je dan gestraft worden. Het is juist beter als je niets gedaan hebt. Zo hoort het in het leven."
Jantje haalt opgelucht adem en zegt: "Ben ik ff opgelucht, ik heb namelijk mijn huiswerk niet gedaan."

Kleurplaten

speciaal voor Valentijnsdag: